Aloittelija kysyy tyhmiä



Keskustelua autohifistä.

Re: Aloittelija kysyy tyhmiä

ViestiKirjoittaja Pasi Kalliojärvi » 25.05.2012 00:14

Jani Uuttu kirjoitti:Tuskin kukaan haluaa, että löytää netistä itseään tai edustamaansa yritystä koskevaa negatiivista kommentointia. Kaikkia ei pysty miellyttämään. Täytyy muistaa, että jokaisella on omat mielipiteensä ja tavoitteensa.

Positiivinen ja negatiivinen kommentointi on mielestäni niin kauan OK kun se perustuu aitoihin kokemuksiin. Trollit joilla on tarkoitus mustamaalata jotain yritystä ja aiheuttaa taloudellisia menetyksiä keksittyjen tarinoiden avulla eivät mielestäni kuulu tänne erittäin asialliselle AutoSoundin keskustelupalstalle.
Jani Uuttu kirjoitti:Jokaiseen rapsahdukseen ei tarvitse hyökätä täyslaidallisella. Asiat unohtuu ja pöly laskeutuu paljon nopeammin, kun antaa asian olla. Niin kuin joku viisas on joskus lausunut, niin karavaani kulkee ja koirat haukkuu.

Netin suurkäyttäjänä näen asian niin että jos ei oikaise tuollaista trollia niin osa keskustelupalstan seuraajista saattaa ottaa väittämät totena.
Jani Uuttu kirjoitti:Niin kuin jo äsken mainitsin, niin haluaisin tämän palstan pysyvän aidosti anonyyminä niille, jotka sitä haluavat. Jos joku haluaa kirjoittaa omalla nimellä, niin siihenkin on annettu mahdollisuus.

Anonyymiys on mielestäni niin kauan OK kun sen avulla ei yritetä aiheuttaa vahinkoa jollekin henkilölle tai yritykselle.
Avatar
Pasi Kalliojärvi
Yhteistyökumppani
 
Viestit: 249
Liittynyt: 07.01.2011 20:07
Paikkakunta: Lempäälä

Re: Aloittelija kysyy tyhmiä

ViestiKirjoittaja Jani Uuttu » 25.05.2012 00:24

Väärän tiedon korjaus on hyväksyttävää, mutta nimettömyyden suojassa menee ainakin mulla hyvän maun raja.

Edit: Jahas, jahas, viestiketju taas muuttunut jälkikäteen... Eipä tässä enää mitään.
Jani Uuttu
 
Viestit: 495
Liittynyt: 08.01.2011 09:25

Re: Aloittelija kysyy tyhmiä

ViestiKirjoittaja Vilber » 27.05.2012 02:54

tuomas rautio kirjoitti:
Vaimennukset kannattaa tehdä vaimennusmatolla. Ylivoimaisesti parempi hinta-laatusuhde ja vaimennusteho, kuin vaimennusmassoilla. Ihan mitä tahansa mattoa ei kuitenkaan kannata mielestäni laittaa, butyylikumiset, alimiinipinnoitteiset matot kun on huomattavasti helpompia laittaa, liimapinta on pitävä, eikä matot kovetu, saatikka halkeile, toisin kuin jotkin bitumimatot. Vibroplast Silver tai Silent Coat ei bulkpackeissä ostaessa edes tule kovin kalliiksi ja kuitenki se bulkki menee aika äkkiä, hyvä kun alkuun pääsee


Kaksi 4 neliön bulkpukettia meinasin tilaukseen laittaa, montako kerrosta mattoa tulisi oviin laittaa ja minne? Ilmeisesti ulkopelti on tärkein vaimennettava, ja sisäpellin reikien tukkimisella myös suuri vaikutus.
Mites ovipahvien vaimentaminen? Lukemani perusteella syö pirusti mattoa eikä vaimennusteho kasva nimeksikään, eli ovipahveivin tuskin tarvitsee koskea?
Mites kontin vaimennus? Kuinka paljon tulisi tuota mattoa laittaa sinne?
Vilber
 
Viestit: 21
Liittynyt: 20.05.2012 20:43

Re: Aloittelija kysyy tyhmiä

ViestiKirjoittaja tuomas rautio » 27.05.2012 09:29

Resonanssien poistamiseen riittää jo 50% petolla laitettu 1 kerros, esim. 2cm soiroa 2 cm:n välein. Ajomelun vaimentamiseen tarvitaan suurempaa peittoa. Kerrosten määrä riippuu, kuinka paljen melua halutaan vaimentaa. oviin alkajaiksi voisi 1-2 kerrosta pistää. Sekä ulko-, että sisäpetiin. Kontin vaimentamisen järkevyys riippuu siitä, minkälainen auto, sedanissa ja monesti coupeissakaan ei kannata kovin paljoa panostaa ainakaan ajomelun vaimennusta ajatellen, farkuissa ja HB:issa taas myös kontin vaimennuksessakin on järkeä myös ajomelun vaimennusta ajatellen. Liftbackit on hieman väliinputoajia ja kontin vamentamisen tärkeys riippuu paljoti siitä, kuinka tiivis kontin ja ohjaamon väli on.

Ajomelun vaimentamisessa lattia, pyöräkotelot jne... Bassontoiston parantamiseksi katon vaimentaminenkin voisi olla järkevää, vallankin jos kovin löysä kattopelti...

Tsoin kun kunnolla aletaan ajomeua vaimentaan, niin pitää muistaa, että suurin osa ajomelusta on korkeampitaajuista, kuin mitä tuollainen butyylikumimatto on suunniteltu vaimentaan. Jokin pehmeämpi matto siihen päälle olisi siis asiaa ajomelua vaimennettaessa, esim. STP SLP08, Silent Coat Noise Isolator 8 tmv.
tuomas rautio
 
Viestit: 1565
Liittynyt: 19.02.2011 13:06

Re: Aloittelija kysyy tyhmiä

ViestiKirjoittaja Jumbbane » 27.05.2012 11:05

Jos farkku kyseessä niin lähtisin kyllä kattoa vaimentamaan ennemmin kuin lattiaa.. lattioilta nyt kuitenki jotain raskasta vaimennustaki löytyy ainakin joiltakin merkeiltä..

Farkuissa toi katon vaimennus vaikuttaa tuntuvasti ajomeluun sekä subi toistoon, en ole ennen tuota uskonut että se vaikuttaisi tuntutuvasti mutta kun edellises farkus vaimensin katon ja uudesta en meinannut sitä vaimentaa mutta kun subin toisto oli todella ohut niin moneen kertaan mietein että voisko se olla katto ja se oli se.. Enpä olis uskonut että niinki paljon voi vaikuttaa, auton malli on farkku muissa malleissa tuskin vaikutus on niin suuri.
Jumbbane
 
Viestit: 469
Liittynyt: 29.01.2011 12:31
Paikkakunta: Keski-Pohjanmaa

Re: Aloittelija kysyy tyhmiä

ViestiKirjoittaja Jani Ilola » 27.05.2012 13:31

Ihan pakko nyt kommentoida...

Kuten kaikki palstaa pidempään seuranneet tietävät, olen vääntänyt sanan säilää Pasin kanssa aikoinaan paljonkin ja kiivaasti. Siitä huolimatta olen kerran asioinut Powersetissä ja ostinkin jotain. Koin, että palvelu ja asiantuntemus oli hyvää. Soitin jopa asennusvaiheessa Pasille ja sain vastauksen kysymykseeni saman tien.

Se, että ostamani laite osoittautui täydeksi sudeksi, ei tietenkään ole Pasin tai Powersetin vika.

Mutta lähinnä pointti oli se, että kannattaa itse kerätä kokemusta, eikä trollailla huvikseen.
Avatar
Jani Ilola
Moderaattori
 
Viestit: 663
Liittynyt: 11.01.2011 12:03

Re: Aloittelija kysyy tyhmiä

ViestiKirjoittaja Timmi » 27.05.2012 22:58

Sellaista kyselisin että mitäs midit ja keskarit tykkää olla kotelossa :D?
Sellasen hauskan toteutuksen näin kaverin volvon hattuhyllyllä oli kaijuttimet upotettu "tyynyihin" nahasta puusta ja vanusta tehdyt pikku tyynyt toimivat kaijuttimien paikkoina ne oli alta päin sitten pultattu kiinni etteivät pyöri siellä. harmikseni kaverin vahvari oli kyrvähtänyt ja en saanut kuulla saundeja...
miten tuollainen "vanun läpihengittävä" kaijutin soi ainakin gz laajakaistoja suositeltiin vanun läpi hengittävään koteloon tai suljettuun. ?
Timmi
 
Viestit: 14
Liittynyt: 30.04.2012 01:10
Paikkakunta: Urjala

Re: Aloittelija kysyy tyhmiä

ViestiKirjoittaja AdB83 » 29.05.2012 08:18

Ossaako kukkaan neuvoa:

http://www.autostudio.fi/autohifi/signaaliprosessorit/audison-bit-ten-prosessori.html

onko tämmösestä mihkään?

jos on ni kannattaako moinen asentaa B5 diudiin OEM- rammarin (consert) perään, vai lähtee rakentamaan koko äänentoisto uusiksi (hakusessa vain hieman parempi kuunneltavuus...)

ja

sit tietty JOS itelleni tuon nykysen setin lisäks (kts. V40 projekti)

kits!
autot, naiset ja niiden työstö

Volvo V40 käyttis ja Oldsmobile CustomCruiser "ikuisuus projekti"
AdB83
 
Viestit: 14
Liittynyt: 16.05.2012 13:13
Paikkakunta: Järvenpää

Re: Aloittelija kysyy tyhmiä

ViestiKirjoittaja tuomas rautio » 29.05.2012 14:45

Ainakin tuon ns. isoveli, BitOne, on ihan pätevä laite...
tuomas rautio
 
Viestit: 1565
Liittynyt: 19.02.2011 13:06

Re: Aloittelija kysyy tyhmiä

ViestiKirjoittaja Rizla^^ » 29.05.2012 21:57

Mulla on pikkusen hukassa nuo säätöhommelit.

tuossa tuumailin kun bassolle ajetaan alipäästöö että jos soittimesta ottais kans tuon bassolle menevän suodattimen käyttöön.

Miten nuo nyt säädetään jos vahvistimesta tulee suodatus ja soittimelta myös? soittimessa alin suodatus on 80Hz (sitte 120Hz ja 180Hz)

Kannattaako nuin korkeella (80Hz) suodatuksella ees lähtee tekeen mitään muutoksia?
Rizla^^
 
Viestit: 154
Liittynyt: 26.02.2012 11:26

EdellinenSeuraava

Paluu Autohifi

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: xejvluqstzyr ja 9 vierailijaa

cron