Aloittelija kysyy tyhmiä



Keskustelua autohifistä.

Re: Aloittelija kysyy tyhmiä

ViestiKirjoittaja Jani Ilola » 10.09.2014 11:02

Juha Mikkonen kirjoitti:Kiiitos vastaukseta ! :) enhän oikee vielä tahdo tietää näistä kun vähän aloittelia olen :D vielä kysymys kun vahvistimena toimii boss joku 1000w niin se on 4kanavainen niin 1-2 ja 3-4 tulee omat rca kaapelit niin voinko jakaa mankalta tulevaa yhtäparia niin että se jakaan tuu 1-2 ja 3-4 kavaville vai pitääkö vetää kahdet kaapelit ? :D ja onko sillä kaapelin koolla väliä jos se on suuri eli vaikka 10mm että tuleeko siitä jotain haittaa jos se on niin iso ? :shock:


Riippuu hiukan vahvistimesta. Joihinkin vahvistimiin voi tuoda vain yhden RCA-kaapeliparin ja vahvistin osaa jakaa signaalin kaikkiin ulostuloihin. Useimmiten kuitenkin kaikkiin sisääntuloihin tarvitaan oma kaapeli, jolloin tilanne ratkeaa laittamalla RCA-linjaan y-haaroittimet, joilla saat soittimelta tulevan yhden parin monistettua kahdeksi pariksi. Haarojen lisäksi tarvitset sitten tietysti vielä sen toisen rca-kaapelin, mutta ne voit ostaa samalla kertaa. :) Myyjä varmasti opastaa tarvittaessa.

"Liian paksusta" virta-/kaiutinkaapelista ei ole muuta kuin asennusteknistä haittaa, toiminnallisesti ei ole mitään ongelmaa - usein pikemminkin jopa päinvastoin.
Avatar
Jani Ilola
Moderaattori
 
Viestit: 663
Liittynyt: 11.01.2011 12:03

Re: Aloittelija kysyy tyhmiä

ViestiKirjoittaja Juha Mikkonen » 10.09.2014 15:21

Kiitoksi ! tosi hyvä kun sää täältä neuvoa ,kun ei tahdo googlesta aina löytyä. :)
Juha Mikkonen
 
Viestit: 10
Liittynyt: 08.09.2014 01:50

Re: Aloittelija kysyy tyhmiä

ViestiKirjoittaja Johtaja^ » 10.09.2014 17:00

Kannattaako vahvistimista laittaa kaikki gain/level- säädöt täysille jos löytyy H800 signaaliprosessori? Entä mihinkä asentoon jakotaajuus-säädöt vahvistimista, jos ei ole mahdollista kytkeä vahvistimen jakotaajuuksia itse vahvistimesta offille (Genesis Dualmono/Four ch)?

Myös suuntaa-antavia jakotaajuuksia/jyrkkyyksiä kyselisin, mistä kannattaisi aloittaa säätämään. (Brax 1.1+2.1+6.1)
Avatar
Johtaja^
 
Viestit: 55
Liittynyt: 09.04.2013 01:23

Re: Aloittelija kysyy tyhmiä

ViestiKirjoittaja Juha Ranta » 10.09.2014 17:48

Itse ummikkona aion säätää vahvistimien jakotaajuudet niin, ettei dsp:llä mitä tahansa säätöjä tehdessä saa elementtejä hajotettua? Eikö ne tasotkin oo helppo vahvistimesta laittaa niin kovalle kuin sietää ja säätää dspllä alemmas tarpeen tullen.
Kunhan heitän ajatuksia ilmoille.. ;D
Juha Ranta
 
Viestit: 136
Liittynyt: 16.12.2011 11:09
Paikkakunta: Helsinki

Re: Aloittelija kysyy tyhmiä

ViestiKirjoittaja Juha Mikkonen » 10.09.2014 22:17

Elikkäs mitä olisi porukka mieltä kun vahvistimenani toimii boss 4-kanavainen 1000w mallia en juuri tähän hätään saa ja subbareita on nyt matkalla postia 2 kpl http://www.autoviihde.com/dle-heavy-force-hf12d4.html näitä niin minkälaiseen kytkyyn kannattaisi laittaa :roll: tai mitä suosittelisitte?
Juha Mikkonen
 
Viestit: 10
Liittynyt: 08.09.2014 01:50

Re: Aloittelija kysyy tyhmiä

ViestiKirjoittaja tuomas rautio » 11.09.2014 09:38

Ei mahda vanha 4-kanava-Boss kestää 2 ohmin monokuormaa, joten 8 ohmin monokuorma tai 4 ohmia stereona kenties se järkevin vaihtoehto. Siis olettaen nyt, että tuo Boss tarkoitus käyttää pelkästään subivahvistimeksi.

Kaipaat tarkennusta? Siis pistetään vahvistimesta kanavapari elementtiä kohti sillattuna ja elementtien johdotukset oheisen kuvan mukaan
Kuva Säädöt pitää tehdä mittaria apuna käyttäen identtisiksi, varsinkin jos elementit hönkii koteloon samaan kammioon.

Vaihtoehtoisesti 1 vahvistinkanava per 1 puhekela. Mittaria pitää käyttää avuksi tässäkin, jos elementit hönkii samaan ilmatilaan kotelossa.

Jos samaa vahvistinta tarkoitus käyttää myös esim. etu- tai takakaiuttimille, niin sitten pitää miettiä toisenlaista kytkentää.
tuomas rautio
 
Viestit: 1565
Liittynyt: 19.02.2011 13:06

Re: Aloittelija kysyy tyhmiä

ViestiKirjoittaja tuomas rautio » 11.09.2014 12:16

Jäi edellisessä mainitsematta, että ainahan on se mahdollisuus, että hommaat niille subeille jonkun 1 ohmin kuorman kestävän monovahvistimen. Olettaisin kuitenin elementtivalinnan perusteella suurten äänenpaineiden olevan selvästi tärkeämpiä, kuin äänenlaatu.
tuomas rautio
 
Viestit: 1565
Liittynyt: 19.02.2011 13:06

Re: Aloittelija kysyy tyhmiä

ViestiKirjoittaja Osku Hirvonen » 11.09.2014 15:41

Juha Mikkonen kirjoitti:Kiitoksi ! tosi hyvä kun sää täältä neuvoa ,kun ei tahdo googlesta aina löytyä. :)


Kannattaa lukaista myös näiltä samoilta sivuilta löytyvä tietoa-osia. Siellä on ihan perustietoa aiheeseen liittyen http://www.autosound.fi/index.php/tietoa.html

Pasi Kalliojärven koostamia yksityiskohtaisempia ohjeita kytkemisestä, säätämisestä jne. löydät Powersetin sivuilta. http://www.powerset.fi/ohjeet_
Pasin tekemistä ohjeista on linkattu myös tuo Tuomas Raution postauksessa ollut kuva.

Sitten nipomodelta vähän ot:tä: Ihan tekijänoikeuksien kunnioittamisen kannalta, kun upotatte omiin postauksiinne muiden tekemiä/ottamia kuvia tms. niin mainitkaa AINA lähde, mistä kuvan olette kopioineet tai linkanneet (ellei se käy itse kuvasta sekeästi ilmi). Myös luvan kysyminen oikeuksien haltijalta kys. tapauksissa on suotavaa (erityisesti jos lähdettä ei mainita). Vaikka kuva tms. on jo oikeuksien haltijan toimesta julkaistu jossain netissä, sitä ei saa muut vapaasti levittää ilman lupaa. Pelkkä linkki toisille sivuille sen sijaan ei lupaa vaadi.
Aina pitäisi siis tulla selväksi mistä/keneltä kuva/taulukko/piirros whatever on lähtöisin, ellei se ole oma.
Kunnia sille, kelle kunnia kuuluu. 8-)
Osku Hirvonen
Moderaattori
 
Viestit: 190
Liittynyt: 08.01.2011 22:54
Paikkakunta: Merikaarto

Re: Aloittelija kysyy tyhmiä

ViestiKirjoittaja tuomas rautio » 11.09.2014 21:04

En oo kyllä koskaan huomannu Pasin pahoittavan mieltään, vaikka Powersetin sivuston ohjeista on kuvia nettiin lainailtu. Mutta kun se kerta muita vaivaa, niin juu, kyllä kuva oli www.powerset.fi sivustolta.
tuomas rautio
 
Viestit: 1565
Liittynyt: 19.02.2011 13:06

Re: Aloittelija kysyy tyhmiä

ViestiKirjoittaja Jani Ilola » 11.09.2014 22:53

Johtaja^ kirjoitti:Kannattaako vahvistimista laittaa kaikki gain/level- säädöt täysille jos löytyy H800 signaaliprosessori? Entä mihinkä asentoon jakotaajuus-säädöt vahvistimista, jos ei ole mahdollista kytkeä vahvistimen jakotaajuuksia itse vahvistimesta offille (Genesis Dualmono/Four ch)?


Juha Ranta kirjoitti:Itse ummikkona aion säätää vahvistimien jakotaajuudet niin, ettei dsp:llä mitä tahansa säätöjä tehdessä saa elementtejä hajotettua? Eikö ne tasotkin oo helppo vahvistimesta laittaa niin kovalle kuin sietää ja säätää dspllä alemmas tarpeen tullen.
Kunhan heitän ajatuksia ilmoille.. ;D


EEEEIIIIIIIIIIIIIIIIH..!!! :x

Vahvistimen gain-säädöllä sovitetaan soittimen antama linjajännite vahvistimelle sopivaksi, jotta saavutetaan paras mahdollinen häiriöetäisyys = ei kohinaa yms. Gain-säätö EI OLE tehonsäädin. Ääntä ei saada yhtään enempää ulos systeemistä kun gain on täysillä vrt. oikein säädetty gain. Täysillä ollessaan ääni vain vahvistuu aikaisemmin eli pienemmällä volumenupin kääntämisellä, mutta sitten kun nuppia käännetäänkin enemmän, ei voimakkuus enää kasvakaan, vaan signaali menee särölle. Täysillä ollessaan vahvistin myös vahvistaa häiriöitä kuten taustakohinaa huomattavasti enemmän. Prossu ei vaikuta asiaan. Sen tasonsäädöt pidetään nollatasolla, säädetään gain oikeaksi vahvistimesta ja sitten vasta niitä kanavien tasoeroja voidaan ruveta fiksaamaan prossulla.

Jos tarkoitus on hoitaa kaikki suodatus ulkoisesti (prossulla tms.) tulee vahvistimen jakosuodin kääntää mahdollisimman kauas aiotusta jakotaajuudesta ts. mahdollisimman "auki" jotta vahvistimen suodin ei vaikuttaisi signaaliin - ellei näin nimenomaan haluta. Kaksi suodintahan voi myös yhdistää esim. jyrkemmän jakojyrkkyyden saavuttamiseksi. Esim. jos sekä prossusta että vahvistimesta laitetaan -12dB/oct suodin päälle samalle taajuudelle, tuplaantuu jyrkkyys 24 desibeliin.
Avatar
Jani Ilola
Moderaattori
 
Viestit: 663
Liittynyt: 11.01.2011 12:03

EdellinenSeuraava

Paluu Autohifi

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Bing [Bot], xejvluqstzyr ja 3 vierailijaa

cron