Aloittelija kysyy tyhmiä



Keskustelua autohifistä.

Re: Aloittelija kysyy tyhmiä

ViestiKirjoittaja juu-zo » 18.01.2014 14:50

juu-zo kirjoitti:Tuli kytkettyä laitteistoon audison bit one väliin ja nyt on alkanut ilmetä ikäviä kytkentänapsahduksia laitteistossa. Ennen tuon dsp:n kytkentää ei laitteistosta kuulunut mitään ylimääräisiä napsahduksia. Mistä mahtaa ongelma nyt johtua. Virrat audison saa samasta paikasta kuin vahvari oman sulakkeen kautta ja heräte kulkee soittimelta dsp:lle ja siitä vahvistimelle. Pahin napsahdus on kun sammuttaa laitteet. Käynnistyessä kuuluu myös pieni humps. Myös soittimesta virrat nollille kääntäessä kuuluu napsahdus. Onko ongelma siis nyt linjalähdön tasoissa vai missä? Kun tuota audisonin linjalähtöjen tasoja kalibroin niin volyymit saa olla testilevyä käyttäessä aivan tapissa ja testisignaalin ääni hädin tuskin kuuluu. Miten siis nuo tasot nyt pitäisi kalibroida?


Tänään kokeilin päiväittää bit onen firmiksen uusimpaan 1.5.1.1:seen kun luin että aiemmissa on saattanut tuota napsumista kuulua vanhemmalla firmiksellä. Noh omat ongelmat eivät ole firmiksestä kiinni koska tällä uusimmallakin on samat ongelmat. Napsumista kuuluu siis käynnistäessä, sammuttaessa sekä volumet soittimesta nollille kääntäessä. Kun drc:stä kääntää volumet nollille niin napsahduksia ei kuulu. Input level on nyt kalibroitu 28 volumella kun maksimi on 35. Pitäisikö tuota koittaa kalibroida suuremmalla tai pienemmällä volumella? Johdotukset ovat audisonin mallin mukaiset. Heräte kulkee siis bit onen kautta vahvistimelle. Vinkkejä miten pääsee napsahduksista eroon?
juu-zo
 
Viestit: 63
Liittynyt: 09.10.2013 11:18

Re: Aloittelija kysyy tyhmiä

ViestiKirjoittaja press » 18.01.2014 16:01

Aikaisempi postaus.En saa quotea toimimaan.

Vasemman etukaiuttimen kanssa ongelmia,midbasso häviää välillä kokonaan ja diskanttikin tuntuu tällöin tulevan normaalia heikommalla voimakkuudella.Piuhat oli ainakin yhdessä vaiheessa ok,kun vika oli jo ilmennyt.Täytyy huomenna kuitenkin tarkistaa uudelleen.Vika ilmenee erillisellä vahvistimella,sekä soittimen vahvistinta käytettäessä.

Voisiko vika olla jakosuotimessa?Jaksaisikohan kokeilla vaihtaa oikean puoleinen jakosuodin vasemmalle ja päinvastoin.Joillain mittauksillakin voisi saada testattua jakosuotimen toiminnan.

Kajarit Rainbow SL-C6.2 PRO


Nyt on selvinyt,että vika on todennäköisesti midbassossa.Midbasson puolen vaihdon jälkeen vika siirtyi toiselle puolelle,jakarilla ei asiaan vaikutusta.

Vika on vain saattaa olla hiukan vaikea todeta mahdollista takuuvaihtoa varten.Välillä/useinmiten kaiutin toimii moitteettomasti,mutta useasti kun kaiutin on toiminut niin seuraavan auton käynnistyksen jälkeen ei toimikaan.Vika voi tulla myös soittimen ollessa päällä.Nyt on kotisterkoissa kiinni ja ainakin toistaiseksi ei ole ollut ongelmia.Piuhat on ollut kiinni aina ok,niissä vika ei pitäisi olla.Haarukkaliittimet voisi kuitenkin laittaa piuhojen päihin.
Tulisiko mitään vinkkejä mieleen mahdollisen vian tai sen toteamisen suhteen?
press
 
Viestit: 13
Liittynyt: 28.02.2013 22:17

Re: Aloittelija kysyy tyhmiä

ViestiKirjoittaja juu-zo » 18.01.2014 16:41

Ootko kokeillu yleismittarilla mitata sen impedanssia? Silloin kun toimii ja silloin kun vika ilmenee.
juu-zo
 
Viestit: 63
Liittynyt: 09.10.2013 11:18

Re: Aloittelija kysyy tyhmiä

ViestiKirjoittaja press » 18.01.2014 17:58

En,mutta mittasin juuri ja näytti 2.3 ohmia nyt kun toimii.2 ohmiset on kaiuttimet,vaikka kajarin tarrassa lukee 4 ohmia.Pitää mitata uudelleen kun vika ilmenee.
press
 
Viestit: 13
Liittynyt: 28.02.2013 22:17

Re: Aloittelija kysyy tyhmiä

ViestiKirjoittaja paltsu » 18.01.2014 19:20

mika111 kirjoitti:
paltsu kirjoitti:Semmonen asia jäi vaivaamaan kun säädin vahvistinta subbarille yleismittarin avulla että menikö nyt metsään pahemman kerran. Eli vahvistin on ice-1500 ja ajan sitä 4 ohmin kuormalla, jolloinka särön raja on noin 50v. Noh aloin sitä säätämään ja mietin että jos jätänkin soittimen subin tasonsäädön nollille, jolloinka linjalähdöt eivät ole kovin suuret niin gainia joutuu ruuvaamaan aika paljon ennen kuin 50v raja saapuu. Autossani on toistaiseksi vain bosen audio systeemi, jota ajetaan soittimelta. Joku vahvistin on takakontissa, joka ohjaa noita kaiuttimia, mutta siinä ei ole mitään säätöjä.

Jätin siis siksi pelivaraa subin tasonsäädölle, koska säädin soittimen volyymit sille maksimirajalle jolla tulen kuuntelemaan (20/35) niin nyt saan subbarinkin soimaan ilman että kaiuttimia pitää huudattaa niin että koko kortteli kuulee mitä se Petri Nygård huutaa. Eli tekeekö se hallaa laitteistolle jos vahvistimen gainit on melkein tapissa, mutta vahvistimen jännitteet ei mene yli säröytymisrajan? Ja jos soitan vaikka volyymillä 15 ja laitan vaikka subin tasonsäädöstä soittimelta +7dB niin silti vahvistimelle ei tule vielä yli 50v Elän nyt siinä käsityksessä, että laitteet eivät soi säröllä, vai olenko väärässä? Subbari ei ainakaan pohjaa tai muutenkaan kuulosta siltä että jokin olisi kovin persiillään :D soittimena kenwood kdc-bt8044uy ja subbarina jbl p1222 jos noilla nyt merkitystä on :)

Tulipas tarinaa paljon yön pikkutunteina ja kännykällä kirjoitettu eli saattaa olla jokunen näppäilyvirhe jota en tältä pieneltä näytöltä huomannut :D


Oikeilla jäljillä olet kyllä mittarin kanssa säätelemässä, itse luotan vain ja ainoastaan mitattuun dataan.

Pariin ´pikku´ seikkaan puuttuisin kuitenkin, ensinnäkin tuo 50V taitaa mennä jo melko pahasti kantilla 1500 ICElle 4ohmiin. Eikös ICElle ole mitattu n. 550W tehoja @ 4ohm joten -> neliöjuuri(550W*4ohm) = 46,9V.
Tuokin menee jo kantilla, mutta varmaankin ihan siedettävissä rajoissa mennään jos säädät sen vaikka 46Volttiin.

Toisekseen, ilmeisesti mittaat voltteja musiikista? Mikäli näin niin ei ja ei..laitat sieltä soittimelta soimaan yksinkertaisesti 50Hz 0db siniaaltoa jonka löydät esim. täältä: http://www.realmofexcursion.com/downloads.htm

Mankasta sekä päätteeltä kaikki suodot auki (subsonic minimille, LPF maksimille) sekä bassboostit ym. loudnessit pois päältä ja säädät sitä 50Hz sen 46Volttia ulos. Nyt sinulla tulee lähes puhdasta 50Hz, alimmat taajuudet hieman kanttaa ja ylimmät jää hieman vajaaksi joten jos mankasta löytyy säätöä esim. alueelle 100Hz niin laita sitä +1db korostusta.

Sitten säätelet ne suodot kohdilleen..tietenkin mieluiten mittarilla :D

E: Niin sinulla oli muuten jotain suotoja mankalta..käytätkö siis pelkästään mankan suotoja, pelkästään subipäätteen vai vähän molempien?



Okei no toi 50v oli etsitty fanatic audion sivuilta löytyvän mittarisäätö videon kautta :D eli maxboomin volttilaskuri näytti noin 50v särön rajaksi :) ja säätö oli tehtynä nimenomaan subsonicit ja lpf oli juurikin mainitsemissasi asennoissa ja säädetty sen jälkeen puurokorvalla "kohdilleen" :D ja juurikin 50Hz 0dB soitettu ja säädetty kohdilleen :) oli vähän epäselvä aloitusviesti pahoittelut siitä. Soittimella on subbarin kohdalla Xover säädössä juurikin tuo 100Hz, mutta ei saa taajuuden lisäksi muutettua kuin jakojyrkkyyttä, joka on nyt 12dB/oct Säätöjen jälkeen soitettu kaikennäköistä musiikkia laidasta laitaan ja kuunneltu pää takaluukussa että suppari ei pidä mitään normaalista poikkeavia ääniä.

Miten signaalin säröytymisen muuten voi havaita? Vaikka vääntäisin volyymiä kovemmallekkin kun level 20, (joka on nyt ns. maksimi arvo jolla kuuntelen) esim 23 leveliin ei subbarista kuulu edelleenkään mitään ylimääräistä ja pysyy edelleenkin rytmissä?
paltsu
 
Viestit: 6
Liittynyt: 13.01.2014 03:32

Re: Aloittelija kysyy tyhmiä

ViestiKirjoittaja tuomas rautio » 20.01.2014 01:43

press kirjoitti:Nyt on selvinyt,että vika on todennäköisesti midbassossa.Midbasson puolen vaihdon jälkeen vika siirtyi toiselle puolelle,jakarilla ei asiaan vaikutusta.



:roll: Siis minkä puolia vaihdoit? Midbassojen? Oikealla puolen ollu midbasso vasemme puolelle ja vasemmalla ollu oikealle? :roll: :?:
tuomas rautio
 
Viestit: 1565
Liittynyt: 19.02.2011 13:06

Re: Aloittelija kysyy tyhmiä

ViestiKirjoittaja tuomas rautio » 20.01.2014 01:45

paltsu kirjoitti:
Miten signaalin säröytymisen muuten voi havaita? Vaikka vääntäisin volyymiä kovemmallekkin kun level 20, (joka on nyt ns. maksimi arvo jolla kuuntelen) esim 23 leveliin ei subbarista kuulu edelleenkään mitään ylimääräistä ja pysyy edelleenkin rytmissä?



Siis samalla kappaleella, jolla säädit?
tuomas rautio
 
Viestit: 1565
Liittynyt: 19.02.2011 13:06

Re: Aloittelija kysyy tyhmiä

ViestiKirjoittaja paltsu » 21.01.2014 02:36

tuomas rautio kirjoitti:
paltsu kirjoitti:
Miten signaalin säröytymisen muuten voi havaita? Vaikka vääntäisin volyymiä kovemmallekkin kun level 20, (joka on nyt ns. maksimi arvo jolla kuuntelen) esim 23 leveliin ei subbarista kuulu edelleenkään mitään ylimääräistä ja pysyy edelleenkin rytmissä?



Siis samalla kappaleella, jolla säädit?



No oikeastaan en ole saanut millään biisillä sitä pohjaamaan tai muutakaan pitämään ylimääräisiä ääniä :D tosin pistetaajuuksilla en ole kokeillut rääkätä. Kokeilin säädön jälkeen ihan musiikilla että onko miten rajoilla pohjaamisen kanssa, muttei ollut lähelläkään millään biisillä, mitä keksin soittaa :)
paltsu
 
Viestit: 6
Liittynyt: 13.01.2014 03:32

Re: Aloittelija kysyy tyhmiä

ViestiKirjoittaja juu-zo » 21.01.2014 14:21

juu-zo kirjoitti:
juu-zo kirjoitti:Tuli kytkettyä laitteistoon audison bit one väliin ja nyt on alkanut ilmetä ikäviä kytkentänapsahduksia laitteistossa. Ennen tuon dsp:n kytkentää ei laitteistosta kuulunut mitään ylimääräisiä napsahduksia. Mistä mahtaa ongelma nyt johtua. Virrat audison saa samasta paikasta kuin vahvari oman sulakkeen kautta ja heräte kulkee soittimelta dsp:lle ja siitä vahvistimelle. Pahin napsahdus on kun sammuttaa laitteet. Käynnistyessä kuuluu myös pieni humps. Myös soittimesta virrat nollille kääntäessä kuuluu napsahdus. Onko ongelma siis nyt linjalähdön tasoissa vai missä? Kun tuota audisonin linjalähtöjen tasoja kalibroin niin volyymit saa olla testilevyä käyttäessä aivan tapissa ja testisignaalin ääni hädin tuskin kuuluu. Miten siis nuo tasot nyt pitäisi kalibroida?


Tänään kokeilin päiväittää bit onen firmiksen uusimpaan 1.5.1.1:seen kun luin että aiemmissa on saattanut tuota napsumista kuulua vanhemmalla firmiksellä. Noh omat ongelmat eivät ole firmiksestä kiinni koska tällä uusimmallakin on samat ongelmat. Napsumista kuuluu siis käynnistäessä, sammuttaessa sekä volumet soittimesta nollille kääntäessä. Kun drc:stä kääntää volumet nollille niin napsahduksia ei kuulu. Input level on nyt kalibroitu 28 volumella kun maksimi on 35. Pitäisikö tuota koittaa kalibroida suuremmalla tai pienemmällä volumella? Johdotukset ovat audisonin mallin mukaiset. Heräte kulkee siis bit onen kautta vahvistimelle. Vinkkejä miten pääsee napsahduksista eroon?


Jatketaan yksinpuhelua. Tänään koitin maadoituksia parannella ja nyt ei ainakaan pitäisi olla niissäkään ongelmaa. Vieläkin napsuu samalla tavalla. Itseltä loppuu jo keinot kesken mikä vielä voi olla vialla. Täytyy käynnistää ja sammuttaa laitteisto vaan bit one:n volumet nollille säädettynä.
juu-zo
 
Viestit: 63
Liittynyt: 09.10.2013 11:18

Re: Aloittelija kysyy tyhmiä

ViestiKirjoittaja Suominen » 21.01.2014 15:08

Onko jokaisen laitteen maadoitukset samassa maadoituspisteessä, vai eripuolilla autoa? :)
Suominen
 
Viestit: 132
Liittynyt: 01.07.2012 22:13

EdellinenSeuraava

Paluu Autohifi

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: xejvluqstzyr ja 4 vierailijaa

cron