Ohjelmalähde välttämätön? / Dsp:tä android ohjauksella?Keskustelua autohifistä.

Ohjelmalähde välttämätön? / Dsp:tä android ohjauksella?

ViestiKirjoittaja Rbwsx » 27.09.2018 08:47

Tervehdys.

Vuosien jälkeen herännyt kiinnostus parempaan äänentoistoon autossa.

Tässä nyt oon funtsaillut semmosta, että tarvitsisinko erillistä perinteistä ohjelmalähdettä lainkaan? Se tuntuu vuonna 2018 tosi vanhanaikaiselta ratkaisulta/rahanhukalta. Cd:tä en kuuntele, ja perinteistä radiota en tarvitse. Tästä johtaa ajatus,että jos hommaisin suoraan jonkun dsp:n, jolle heittäisin signaalit puhelimelta/padilta erillisen usb-dacin kautta, esim audioquest dragonfly > https://tinyurl.com/j5n9fxg

Tästä järjestelystä olisi selkeänä etuna se, että ei tarvitsisi olla soittimen dacin kanssa naimisissa. Myös padin käyttöliittymä median toistoon houkuttaa. Sitä kyllä mietin,että hukkuuko hienon dacin loihtima ääni dsp:n syövereihin.. mutta tosiaan padi löytyy jo valmiiksi,ja usb dac tulee hommattua joka tapauksessa. Pelittääkö homma, jos vain dsp:ssä on erillinen volumensäätöpotikka? Entä piisaako tuommoinen noin 2 volttia ulostulojännitteeksi?

Toinen kysymys: löytyykö markkinoilta dsp:tä,jota voisi ohjata langallisesti /langattomasti suoraan padin näytöltä? Mitä nyt vähän oon ottanu selvää,niin alpinen joistain dsp -soittimista tämä ominaisuus löytyy. Juuri myös huomasin tätä kirjoitellessani, että rainbowilla olisi sellainen. Tästä kokemuksia?
Rbwsx
 
Viestit: 4
Liittynyt: 27.09.2018 08:09

Re: Ohjelmalähde välttämätön? / Dsp:tä android ohjauksella?

ViestiKirjoittaja Osku Hirvonen » 28.09.2018 09:41

Ei tarvitse peristeistä ohjelmalähdettä välttämättä ollenkaan. Tabletit on aika yleisiä ohjelmalähteinä kisa-seteissäkin.
Monessa despissä on nykyään sisääntulo digisinkulle ja ainakin lisävarusteena saatavissa Bluetooth.
Erillinen dacci tuntuu turhalta kun prossussa analogisignaali muutetaan kuitenkin digitaaliseksi prosessointia varten, jokainen AD/DA-muunnos kuitenkin aina heikentää soundia.
Omppupuolella porukka on käsittääkseni hyödyntänyt iPadin kamera-adapteria, jonka kautta saa digitaalisena äänet prossulle. Bluetooth taitaa kuitenkin olla yleisin.
Äänet siis saa ainakin useimmille prossuille tabletista/puhelimesta. Volat sitten prossun omasta kaukosäätimestä. Joissain malleissa on myös jonkin tason ohjaus mahdollista tabletista/puhelimesta, esim. uusimmassa numerossa kokeilussa oleva Musway:n despipääte tarjoaa PC:n lisäksi appia (Android) säätöjen tekoon ja siinä tapauksessa yhteys on bt:lla.
Osku Hirvonen
Moderaattori
 
Viestit: 190
Liittynyt: 08.01.2011 22:54
Paikkakunta: Merikaarto

Re: Ohjelmalähde välttämätön? / Dsp:tä android ohjauksella?

ViestiKirjoittaja Rbwsx » 04.10.2018 15:26

Tuo täysdigitaalinen äänensiirto prossulle vois olla hyvä juttu. Näemmä tuo rainbowin dsp mahdollistaa myös striimauksen wlanin yli, ei lie huono sekään. Jeps.. kiitos vastauksestasi. Ainahan erillistä kannettavaa daccia voi kokeilla, jos oikeen uteliaisuus iskee. mutta paljon on tehtävää sitä ennen.
Rbwsx
 
Viestit: 4
Liittynyt: 27.09.2018 08:09


Paluu Autohifi

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

cron