Sivu 1/1

4*6,5" kaiuttimet + 6,5" subi: Kytkentä

ViestiLähetetty: 16.04.2017 15:29
Kirjoittaja Tepitin
Hei

Aikoinaan autossani oli seuraavanlainen kombo kiinni:
4xJVC 6,5" kaiuttimet (https://www.karkkainen.com/verkkokauppa ... iutin#spca) Vastaavat kuin linkissä mutta taitavat olla vanhempaa mallia
1xTangband 6,5" subi (https://www.hifitalo.fi/tangband_w6-1139sif)
1xAlpinen 100w vahvistin vuosituhannen alussa
1xJVC soitin (RCA-lähdöllä)

JVC:n kaiuttimet olivat kiinni suoraan soittimessa, ja subbari tuossa Alpinen vahvistimessa johon otin signaalin RCA-lähdöstä. Muuten oli ihan kivasti soiva kombo, mutta jostain syystä soittimen filtterit eivät antaneet mahdollisuutta hiljentää alataajuuksia JVC:n kaiuttimista, joten alkoivat ikävästi säröämään kun voluumia tuli liiaksi ja subissa olisi ollut vielä potkua. High pass filterin käyttö katkaisi alaäänet myös subilta.

Joten tästä päästään itse kysymykseen: Olen juuri vaihtanut auton, ja kesällä olisi tarkoitus kiinnitellä poppeja taas uuteen autoon. Saisiko jollain vahvistininvestoinnilla tuon kombon soimaan nätimmin? Eli saisiko jollain vahvistimella vaikka säädettyä nuo ei-subbarit vastaanottamaan vain esim. yli 100Hz ääntä? Tai olisiko jossain paremmassa soittimessa mahdollisuus saada homma toimimaan?

Re: 4*6,5" kaiuttimet + 6,5" subi: Kytkentä

ViestiLähetetty: 23.04.2017 09:44
Kirjoittaja tuomas rautio
Yksinkertaisimmillaan selviät 5kanavaisella vahvistimelle, josta löytyy pääkanaville ylipäästösuodattimet ja subikanavalle alipäästösuodatin.